Nervus Vagus terápia (A nyugalom terápiája)

Nervus Vagus terápia 

Ez a kezelés a 10. agyideg (nervus vagus) kötőszövetes környezetének felszabadítását célozza meg. A mai rohanó világunkban sajnos nagy szerepet kap a stressz. Egyre több orvosi kutatás jelenik meg, ami bizonyítja a stressz szervezetünkre gyakorolt negatív hatását, valamint, hogy a nervus vagus kezelése ezeket milyen mértékben tudja csökkenteni, semlegesíteni. Testünkben szimpatikus tónusfokozódás van mindig, amikor stresszes helyzetbe kerülünk. Azonban ha ez a stressz tartóssá válik, testünk nem tud megnyugodni, nem tud kellő figyelmet biztosítani belső szerveink munkájának. Ilyenkor nyugtalanabbul alszunk, feszültebbek vagyunk, hajlamosabbá válunk gyulladásos betegségekre, stroke-ra, cukorbetegségre, endometriózisra, megmutatkoznak kellemetlen testi tünetek pl. puffadás, testi fájdalmak .

A 10. agyideg kötőszövetes környezetének lazításával rendkívül gyorsan tudjuk az idegrendszeri egyensúlyt helyreállítani. Eredményeképpen közérzetünk, alvás minőségünk, szervi funkciók javulnak. Tanulmányok bizonyítják az IBS-es betegeknél Terápia alatt azonnal ellazultabbá vállunk.

Szomi-Kovács Enikő

Diplomámat a Pécsi Tudományegyetem Gyógytornász Karán szereztem 2010-ben. Kezdetben a Péterfy Sándor utcai kórházban dolgoztam le 3 évet, majd a házi ápolásban folytattam ortopédiai, traumatológiai és reumatológiai betegekkel.

A rugalmas munkaidőt kihasználva a Kelenfa Családi és Szabadidő Központban dolgoztam. Szüléssel és szülés utáni hasizom regenerálással foglalkozom közel 10 éve.

Jelenleg csak online órákat tartok.

Telefon: +36 70 229 65 71
Email: info@restartstudio.hu

Borsos Boglárka

2005-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetem gyógytornász szakán.

Munkám során nagyon sok csodás gyógyulást tapasztaltam, mégis voltak esetek,amikor kevésbé volt látványos az eredmény, vagy azt, csak hosszú hónapok alatt értük el. Majd rátaláltam a kötőszöveti terápiákra, és azonnal beleszerettem. Számomra evvel lett teljes mindaz, amivel annak idején én a gyógytornász szakmát választottam.

Telefon:  +36 20 212 1271
E-mail: bogifajdalomterapia@gmail.com