Fascia tréning

Fascia tréning

Kötőszövetünk állapotának karbantartása nagyon fontos egészségi állapotunk megőrzéséhez, teherbírásunk megtartásához, a sérülések elkerüléséhez, belső szerveink jó működéséhez. Az idő előrehaladtával közőszövetünk is változik, víztartalma csökken, kollagéntartalma is megváltozik, kevésbé lesz rugalmas, könnyebben sérül.

Az ülő életmód, kevés mozgás -és folyadékbevitel összetapadásokat okoz a kötőszöveten. Ez által terhelésre könnyebben sérülhetünk, leggyakrabban mikor egy hozzá nem szokott szervezet , hirtelen sportolni kezd. Sokszor a várt eredmény előtt abbahagyják ilyenkor az emberek, mert vagy elkezd fájni valamijük, vagy úgy érzik nincs kellő eredmény. Egy jól karbantartott kötőszövet rugalmasabb, kisebb erő befektetéssel engedi a mozdulatokat, ezáltal kevésbé fáradunk, s mivel a rugalmassága is megnövekszik nagyobb teljesítményre leszünk képesek. Minden életkorban ajánlott, időseknél is, hiszen a rossz minőségű fascia eredményeképp sokkal fáradékonyabbak nagyszüleink.

Sportolóknál kifejezetten fontos a sérülések megelőzésére, és a nagyobb teljesítmény elérése céljából. 

Borsos Boglárka

2005-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetem gyógytornász szakán.

Munkám során nagyon sok csodás gyógyulást tapasztaltam, mégis voltak esetek,amikor kevésbé volt látványos az eredmény, vagy azt, csak hosszú hónapok alatt értük el. Majd rátaláltam a kötőszöveti terápiákra, és azonnal beleszerettem. Számomra evvel lett teljes mindaz, amivel annak idején én a gyógytornász szakmát választottam.

Telefon:  +36 20 212 1271
E-mail: bogifajdalomterapia@gmail.com