Köpölyözés

A  köpöly kezelés az alábbi problémáknál javasolt:

 1. – Nyakfájás, fejfájás, migrén, neuralgiák
 2. – Hátfájás, köteges, csomós hátizmok
 3. – Váll, csípő, és derékfájás esetén,
 4. – Gerincsérv
 5. – Magas vérnyomás, alacsony vérnyomás, szédülés, fülzúgás/csengés
 6. – Krónikus felső légúti fertőzések
 7. – Asztma, makacs köhögés, légzési problémák
 8. – Emésztési- és gyomorpanaszok (székrekedés, puffadás)
 9. – Hasi görcsök, menstruációs zavarok
 10. – Szívpanaszok
 11. – Húgy-, ivari szervek panaszai: vesekövek, krónikus húgyúti fertőzések
 12. – Cellulitisz- terápia, fogyókúra esetén, (arc ránctalanítás, toka ellen) 

Ellenjavallatok: krónikus szívbetegség, bőrallergia, magas láz, gyulladás, haematoma, cukorbetegség, daganatos betegségek, csontritkulás, TBC, és terhesség 

Köpölyözés

A köpölykezelés egy vákuumos masszázs, amely a hagyományos kínai gyógyászat egyik terápiás eszközére, a köpöly-technikára épül. A fizikai gyógykezelések egyik fajtája, mechanikai ingerlés a test legérzékenyebb (akupunktúra) pontjai felett. Lokális hatású.Kis üveg harangokkal masszírozunk, lazítja az izmokat, el dolgozunk  mélyebb, kézzel csak nehezen ki masszírozható izom-letapadásokat, csomókat. A köpölyözés során vákuum keletkezik, melynek hatására a kezelt területen a kapilláris erek kitágulnak, fokozott vérbőség alakul ki az adott területen; javul a bőr, az izom, és a kezelt területhez tartozó belső szervek vérellátása, keringése, anyagcseréje. 

Szomi-Kovács Enikő

Diplomámat a Pécsi Tudományegyetem Gyógytornász Karán szereztem 2010-ben. Kezdetben a Péterfy Sándor utcai kórházban dolgoztam le 3 évet, majd a házi ápolásban folytattam ortopédiai, traumatológiai és reumatológiai betegekkel.

A rugalmas munkaidőt kihasználva a Kelenfa Családi és Szabadidő Központban dolgoztam. Szüléssel és szülés utáni hasizom regenerálással foglalkozom közel 10 éve.

Jelenleg csak online órákat tartok.

Telefon: +36 70 229 65 71
Email: info@restartstudio.hu