Kismama torna

 

Kismama torna

A várandósság 12.hetétől a szülésig folyamatosan végezhető. Tornázni a várandósság alatt is szükséges. Fontos, hogy a vázizomzatunkat, a keringésünket megváltozott intenzitással ugyan, de edzés alatt tartsuk. A gátizomzat erősítése és lazításának megtanítása is az óra részét képezik úgy, mint a vajúdás és szülés alatti légzőtechnikák elsajátítása. Nyújtjuk a csípő körüli izomzatot, a vállöv területét, a rekesz légzés elsajátítása mind segíti a megváltozott testben zajló változásokat.
Minden feladat, amit végzünk, segíti a várandósságot, felkészít a szülésre és a gyermekágyi időszakra. A baba növekedésével párhuzamosan kezd tágulni a medence öv területe, mely diszkomfort érzeteket alakít ki hullámzó időintervallumokban. A derékfájás, az egyik legtipikusabb fájdalom érzet ebben az időszakban.
A torna hatására ezek a fájdalmak csökkennek, jobb közérzetet eredményezve. Az inkontinencia megelőzése már kismama korban is fontos, mivel a megnövekedett hasűri nyomás már korai terhességi szakban is tud vizelet csepegést kiváltani erős köhögés, nevetés vagy tüsszentés hatására. A terminus vége felé a gátizomzat lazítása válik hangsúlyossá, így támogatva a vajúdást. A kismama foglalkozásokon is fontos, hogy nem csak test, hanem a lélek ápolása is megtörténjen.
A 9 hónap a várakozás, a felkészülés időszaka, mely akkor a legteljesebb, ha a legtökéletesebben éljük meg.

Szomi-Kovács Enikő

Diplomámat a Pécsi Tudományegyetem Gyógytornász Karán szereztem 2010-ben. Kezdetben a Péterfy Sándor utcai kórházban dolgoztam le 3 évet, majd a házi ápolásban folytattam ortopédiai, traumatológiai és reumatológiai betegekkel.

A rugalmas munkaidőt kihasználva a Kelenfa Családi és Szabadidő Központban dolgoztam. Szüléssel és szülés utáni hasizom regenerálással foglalkozom közel 10 éve.

Jelenleg csak online órákat tartok.

Telefon: +36 70 229 65 71
Email: info@restartstudio.hu