FitMummy tréning

 

FitMummy tréning

A szülést követő kezdeti időszak a megismerkedés, az összeszokás életszakasza. Minden új, varázslatos. Ebben a kezdeti időszakban kezdjük el újratanulni a hasizom és a gátizom aktiválást.  A várandósság alatt a baba növekedésével párhuzamosan változik a női test is. A hasizomzat és a kötőszövet hónapokon keresztül fokozott terhelésnek van kitéve. A változások okoz(hat)nak funkció vesztéseket. A szétnyílt hasizomzat a várandósságtól függetlenül is ki tud alakulni.
A mummy tummy tréning bármilyen okból fennálló szétnyílt hasizomzat regenerációját szolgáló terápiás módszer, gátizom erősítéssel és légző tornával. A hasfal regenerálása több szempontból is fontos. Elsősorban a derékfájások elsődleges okai, valamint diszkomfort érzetet okoz, amitől a hasfal estére elfárad és „nagyobbnak látszik”. Ezt mind a hasizomzat elgyengülése okozza. Az újbóli megerősítése a megfelelő izomfűző kialakításával, mely magában foglalja a gátizomzatot, a mély hátizmokat, a fenék izomzat megerősítését, kialakul egy erős kötőszöveti rendszer. Csökken és megszűnik a derékfájdalom, az izomzat tónusossá válik, mely képes a megfelelő aktivációra a mindennapokban.
Az órák a természetes szülést követő 7. héttől, császármetszést követően a 12.héttől látogathatók. Törekszem az órát mindenki számára élvezhetővé tenni, így a korcsoportok összehangolásával dolgozom.

Szomi-Kovács Enikő

Diplomámat a Pécsi Tudományegyetem Gyógytornász Karán szereztem 2010-ben. Kezdetben a Péterfy Sándor utcai kórházban dolgoztam le 3 évet, majd a házi ápolásban folytattam ortopédiai, traumatológiai és reumatológiai betegekkel.

A rugalmas munkaidőt kihasználva a Kelenfa Családi és Szabadidő Központban dolgoztam. Szüléssel és szülés utáni hasizom regenerálással foglalkozom közel 10 éve.

Jelenleg csak online órákat tartok.

Telefon: +36 70 229 65 71
Email: info@restartstudio.hu