Gerinctorna

 

Gerinctorna

Célom, hogy a helyes ülés beállítását, a helyes testtartást, a korrekciókat, minél szélesebb körhöz tudjam eljuttatni. Szellemi munka végzés közben, a napi 8-12 órás ülés rendkívüli módon megterheli a gerincet és az izomzatot. A kialakuló kórképek, mint a derékfájdalom, izomgörcsök, porckorongsérv a gyakori fiziológiás panaszok, melyek az ülő munka negatív hatásaiként jelentkeznek.
A megfelelő módon elsajátított testtartás, ülés, állás, járás mind pozitív irányba tudják befolyásolni a még nem kialakult vagy a már kialakult változásokat egyaránt. A torna során teljesen átmozgatjuk a testet, a gerincet, a vállak, csípő területét. Átmozgatással és nyújtással lazítjuk a megrövidült izomterületeket, javítva a mozgástartományt, így a szabadabb és teljesebb funkciót elérve a kívánt ízületben, végtagban.  A helyes testtartás kialakítása segíteni tud a járás, a futás okozta rázkódások tökéletesebb elnyelődésében, óvva a porckorongjainkat.
A megfelelően átmozgatott izomzatban izomfűző kialakítása a célom, ami alátámasztja és stabilizálja a kismedencét, tartja a derekunkat. A hasizom elölről támaszt és megfelelő sorrendben aktivizálva dolgozik a függőleges testhelyzetben a gravitációval szemben. Az így megerősödött törzsizomzatunk jó stressztűrő képességgel véd a hétköznapi kihívásokkal szemben.

Szomi-Kovács Enikő

Diplomámat a Pécsi Tudományegyetem Gyógytornász Karán szereztem 2010-ben. Kezdetben a Péterfy Sándor utcai kórházban dolgoztam le 3 évet, majd a házi ápolásban folytattam ortopédiai, traumatológiai és reumatológiai betegekkel.

A rugalmas munkaidőt kihasználva a Kelenfa Családi és Szabadidő Központban dolgoztam. Szüléssel és szülés utáni hasizom regenerálással foglalkozom közel 10 éve.

Jelenleg csak online órákat tartok.

Telefon: +36 70 229 65 71
Email: info@restartstudio.hu