Császármetszés, műtét utáni hegkezelés

 

Hegkezelések

A sebgyógyulás alapja a hegképződés. A heg egy kollagén rostokkal telt kötőszövet, mely rendkívül erős.
Az idő előre haladtával a heg nyújthatóbbá válik, emiatt dolgozhatunk vele. Ez a szöveti stabilitás viszont letapadásokat okoz, mely mozgásszervi szempontból egy korlátozó tényezővé tud alakulni. A hasi immobilitás oldásával a hasi nyirokkeringés helyreáll, a szövetek felszabadulnak. Az eddig fennálló szöveti feszülés, érzéketlenség megszűnik, javul az érzékelés, a mozgás tartomány.
Ez egy manuális technikán alapuló módszer, melyhez a köpölyt is, mint kiegészítő elemet alkalmazhatunk. A fascia kezeléseken belül, a heg kezelés egy speciális rész, mely szintén látványos eredményt mutat már korai kezelési időszakban.

 

Szomi-Kovács Enikő

Diplomámat a Pécsi Tudományegyetem Gyógytornász Karán szereztem 2010-ben. Kezdetben a Péterfy Sándor utcai kórházban dolgoztam le 3 évet, majd a házi ápolásban folytattam ortopédiai, traumatológiai és reumatológiai betegekkel.

A rugalmas munkaidőt kihasználva a Kelenfa Családi és Szabadidő Központban dolgoztam. Szüléssel és szülés utáni hasizom regenerálással foglalkozom közel 10 éve.

Jelenleg csak online órákat tartok.

Telefon: +36 70 229 65 71
Email: info@restartstudio.hu